Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover


Solihull, West Midlands

 

Market Sector: Commercial Staff Parking

Client: Jaguar Land Rover

Engineer: Bourne Parking Ltd

Main Contractor: Bourne Parking Ltd

Space: 1162

This was a large scale project in which the client pursued a single source route with Bourne Parking Ltd, resulting in early integration between the client and contractor. Bourne Parking were involved at all stages of this project, from planning to completion under a JCT 2011 Design and Build contract.

Three ‘blocks’ of roughly 94m. were constructed with 16m bridges connecting the three buildings. The structure was galvanized steel frame, pre-fabricated Montexconcrete slab flooring & pre-cast concrete stair cores, which were isolated from the steel frame.

Each ‘block’ had it’s own internal ramp, allowing the client to close off certain sections of the car park according to varying requirements.

The project was delivered on time, on budget and with zero reportable accidents.